Manzo branzato
Manzo branzato al vino rosso eli suomeksi naudanpaistia punaviinissä on tyypillinen pohjoisitalialainen ruoka. Leikkaa liha viipaleiksi ja kaada kastike niiden päälle tai tarjoile erikseen. Lisukkeeksi sopii tagliatelle tai vaikkapa höyryävät, vastakeitetyt perunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- noin 1 kg naudanpaisti
- 2 sipulia
- 1 porkkana
- noin 50 g pala juuriselleriä
- 1 tl timjamia
- 2 laakerinlehteä
- 6 valkopippuria
- 1 pullo punaviiniä
- noin 3 cm pala kanelitankoa
- 6 mausteneilikkaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori sipulit, porkkana ja selleri ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Nosta paisti kulhoon, lisää vihannekset, valkopippurit, laakerinlehdet ja timjami ja kaada päälle viini. Peitä foliolla ja anna paistin maustua jääkaapissa 24 tuntia. Käännä paistia muutaman kerran vuorokauden aikana.
2. Nosta paisti kulhossa, puhdista se vihanneksista ja mausteista ja kuivaa lihan pinta huolellisesti. Ruskista paisti joka puolelta oliiviöljyssä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan osaan. Kaada päälle marinadi ja lisää kanelitanko ja neilikat. Kiehauta, peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta.
3. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä foliossa. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä sitä kunnes kastiketta on runsaat 3 dl. Tarjoile kastike lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka