Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Manzo branzato

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Manzo branzato al vino rosso eli suomeksi naudanpaistia punaviinissä on tyypillinen pohjoisitalialainen ruoka. Leikkaa liha viipaleiksi ja kaada kastike niiden päälle tai tarjoile erikseen. Lisukkeeksi sopii tagliatelle tai vaikkapa höyryävät, vastakeitetyt perunat.

4 annosta

  • noin 1 kg naudanpaisti
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • noin 50 g pala juuriselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 valkopippuria
  • 1 pullo punaviiniä
  • noin 3 cm pala kanelitankoa
  • 6 mausteneilikkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipulit, porkkana ja selleri ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Nosta paisti kulhoon, lisää vihannekset, valkopippurit, laakerinlehdet ja timjami ja kaada päälle viini. Peitä foliolla ja anna paistin maustua jääkaapissa 24 tuntia. Käännä paistia muutaman kerran vuorokauden aikana.

2. Nosta paisti kulhossa, puhdista se vihanneksista ja mausteista ja kuivaa lihan pinta huolellisesti. Ruskista paisti joka puolelta oliiviöljyssä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pistä paistolämpömittari paistin paksuimpaan osaan. Kaada päälle marinadi ja lisää kanelitanko ja neilikat. Kiehauta, peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lämpömittari näyttää 75 astetta.

3. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä foliossa. Siivilöi liemi kattilaan ja keitä sitä kunnes kastiketta on runsaat 3 dl. Tarjoile kastike lihan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti