Crème brûlée fariinisokerilla
Tämä on ihana, klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka. Pehmeä kermakreemi gratinoidaan nopeasti ruskean fariinisokerin kera, josta tulee ohut nekkupeite herkun päälle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- 3 dl kermaa
- 3 kananmunankeltuaista
- 50 g sokeria
Gratinointiin
- 100 g ruskeaa fariinisokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna varovasti kermaa ja vaniljatangon palasia 10 minuutin ajan. Vatkaa munankeltuainen ja sokeri kuohkeaksi.
2. Poimi vaniljatanko kermasta ja kaavi puolikkaista siemenet takaisin kermaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kerma munasekoitukseen vähän kerrallaan. Kaada kreemi neljään uuninkestävään annosvuokaan. Aseta ne vesihauteeseen uuniin 30 minuutiksi. Anna jäähtyä kokonaan. Laita kylmään vähintään tunniksi.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ripottele fariinisokeri kylmän, jähmettyneen kermakreemin päälle. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes fariinisokeri sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka