Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Crème brûlée fariinisokerilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihana, klassinen ranskalaisen keittiön jälkiruoka. Pehmeä kermakreemi gratinoidaan nopeasti ruskean fariinisokerin kera, josta tulee ohut nekkupeite herkun päälle.

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kermaa
  • 3 kananmunankeltuaista
  • 50 g sokeria

Gratinointiin

  • 100 g ruskeaa fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna varovasti kermaa ja vaniljatangon palasia 10 minuutin ajan. Vatkaa munankeltuainen ja sokeri kuohkeaksi.

2. Poimi vaniljatanko kermasta ja kaavi puolikkaista siemenet takaisin kermaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa kerma munasekoitukseen vähän kerrallaan. Kaada kreemi neljään uuninkestävään annosvuokaan. Aseta ne vesihauteeseen uuniin 30 minuutiksi. Anna jäähtyä kokonaan. Laita kylmään vähintään tunniksi.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Ripottele fariinisokeri kylmän, jähmettyneen kermakreemin päälle. Gratinoi grillivastuksen alla kunnes fariinisokeri sulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Creme brulee