Sahrami-hunajajäätelö seesamilastujen kera
Tämä resepti on sinulle, jolla on jäätelökone. Massan voi toki myös kaataa vuokaan, pakastaa ja sekoitella käsin tasaisin väliajoin useiden tuntien ajan, mutta se on hankalampaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 7 ½ dl kermaa
- ¼ g sahramia
- 6 munankeltuaista
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 ¼ dl hunajaa
Seesamilastut
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 ¾ dl tomusokeria
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 3 munanvalkuaista
- 1 sitruunan kuori
- 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
- tuoreita mansikoita
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Jäätelö: Sekoita kerma ja murskattu sahrami kattilassa. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja hunaja valkoiseksi ja ilmavaksi. Vatkaa seos kuumaan kermaseokseen miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes seos alkaa paksuuntua. Heti, kun näet ensimmäisen keittokuplan, kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla. Laita jäätelökoneeseen, valmista jäätelö, laita valmis jäätelö vuokaan ja pakasta.
2. Seesamilastut: Pese sitruuna huolellisesti ja suikaloi kuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita voi, tomusokeri, vehnäjauhot, valkuaisvaahto ja sitruunankuori. Levitä leivinpaperille, ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä ja murra sitten irti sopivankokoisia paloja jäätelönkoristeiksi.
3. Asettele jäätelöä ja seesamilastuja tarjoilukulhoihin. Koristele tuoreilla mansikoilla, norota päälle hieman hunajaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa