Tämä on hauska muunnelma vanhanajan riisivanukkaasta. Voit tarjoilla vanukkaan mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera. Jos vaihdat voin maidottomaan margariinin, saat täysin laktoosittoman jälkiruoan.

Kuudelle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1-2 rkl voita tai margariinia
  • 6 dl kookosmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • voita tai margariinia vuokiin
  • 2 rkl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja voi kiehuvaksi, lisää riisiryynit. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kookosmaitoa ja keitä, kunnes ryynit ovat pehmenneet, n. 30 minuuttia. Sekoittele välillä.

2. Lisää munat ja raastettu sitruskuori riisiin. Mausta suolalla ja sokerilla.

3. Voitele 6 annosvuokaa, joihin mahtuu 1 dl, tai uuninkestävä isompi vuoka. Kaada riisiseos vuokiin tai vuokaan ja paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

4. Anna vanukkaan jäähtyä tai kylmetä täysin ennen kumoamista. Tarjoile mehukeiton, hillon tai tuoreiden marjojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas