Vaniljapannacotta mansikoiden ja karhunvatukoiden kera

Välillä on tarve jälkiruoalle, jota voi tarjoilla isolle seurueelle, ja jonka mieluiten voi valmistella etukäteen. Siihen tarkoitukseen pannacotta sopii hyvin. Se voi levätä jääkaapissa yön yli; juuri ennen tarjoilua sinun tarvitsee enää koristella annokset.

Kymmenelle

  • 1 l kuohukermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 2 vaniljatankoa
  • 2 liivatelehteä

Mansikkakastike

  • 5 dl mansikoita
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl tomusokeria

Koristeluun

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • ½ l tuoreita karhunvatukoita
  • 1 ruukku sitruunamelissaa

Tarvitset myös

  • 10 annosvuokaa

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatangot pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Laita mukaan tangot ja sokeri ja kaada päälle kerma. Kuumenna hitaasti ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä 15 minuuttia. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Nosta vaniljatangon palat kermasta. Puserra vesi liivatteista ja laita ne lämpimään kermaseokseen, sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdottuihin annosvuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

2. Huuhtele ja puhdista mansikat tai sulata ne, jos käytät pakastemarjoja. Sekoita mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

3. Leikkaa tuoreet mansikat lohkoiksi. Koristele 10 lautasta tiputtelemalla niille mansikkakastiketta kauniiksi kuvioksi. Aseta pannacotta jokaiselle lautaselle. Koristele mansikkalohkoin, karhunvatukoin ja asettele päälle sitruunamelissaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!