Éclair sitruunatäytteellä

Jos haluat päästä helpolla, hanki valmista tuulihattutaikinaa. Täytä ihanalla sitruunakreemillä ja puuteroi tomusokerilla ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle
  • 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sitruunakreemi

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaa, niiden raastettu kuori sekä mehu
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita tuulihattutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja paista 2-3 tuulihattua per henkilö.

2. Sitruunakreemi: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori (vain ohut, keltainen osa) sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan.

3. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä.

4. Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri samalla vatkaten.

5. Täytä éclairet sitruunakreemillä ja kermavaahdolla. Puuteroi tomusokerilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!