Hedelmätorttu kermaisella vaniljatäytteellä
Hienoa tarjoiltavaa syntymäpäivänä.
1 torttuun
- 3 kananmunaa
- 3 dl kidesokeria
- 1 dl kuumaa vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 dl vaniljakreemiä
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 dl kuohukermaa
- 1 prk mandariinilohkoja
- 2 kiiviä, viipaleina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota torttuvuoka syvennyksellä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi vesi. Kaada taikina vuokaan.
2. Paista kakku kypsäksi uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa se niin että syvennys on ylöspäin.
3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemiin. Lisää sitruunankuorta maun mukaan. Täytä torttupohja kreemillä. Koristele valutetuilla mandariininlohkoilla sekä kiivillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti