Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmätorttu kermaisella vaniljatäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hienoa tarjoiltavaa syntymäpäivänä.

1 torttuun

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk mandariinilohkoja
  • 2 kiiviä, viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota torttuvuoka syvennyksellä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi vesi. Kaada taikina vuokaan.

2. Paista kakku kypsäksi uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa se niin että syvennys on ylöspäin.

3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemiin. Lisää sitruunankuorta maun mukaan. Täytä torttupohja kreemillä. Koristele valutetuilla mandariininlohkoilla sekä kiivillä.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu