Juustokakku kirsikoiden kera

Cheesecake on amerikkalainen klassikko, joka maistuu eurooppalaisenkin suussa ihanalta. Tarvitset juustokakun tekoon irtopohjaisen vuoan. Jos haluat, voit vaihtaa kirsikkakastikkeen kotimaiseen vadelmakastikkeeseen: soseutat vain jäiset marjat tehosekoittimessa ja siinä se.

Kahdeksalle

  • 1 paketti digestiivikeksejä (400 g)
  • 1 dl voisulaa
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl vettä
  • 600 g philadelphiajuustoa
  • 4 dl ranskankermaa
  • 7 munaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ sitruuna, mehu ja kuori
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kirsikat

  • 1 l tuoreita kirsikoita
  • 3 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 6-8 cl Maraschino-likööriä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna keksit koneella tai pussissa kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksinmurut voisulan, kanelin ja veden kanssa. Kata irtopohjavuoka seoksella.

2. Sekoita monitoimikoneessa juusto ja ranskankerma tasaiseksi ja sileäksi. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita jokainen muna kunnolla seokseen ennen kuin lisäät seuraavan munan. Lisää lopuksi sitruunanmehu, raastettu sitruunankuori, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos vuokaan ja paista 35-50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä ja pane kakku kylmään.

3. Poista kirsikoista siemenet. Kiehauta marjat veden ja sokerin kanssa. Liemen pitää juuri ja juuri peittää marjat. Vedä kattila liedeltä, lisää Maraschino ja jäähdytä kirsikat. Tarjoile ne kylminä kylmän kakun seurana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!