Mustikka-sitruunatarteletit
Tartelettien kuoret voi valmistaa etukäteen, samoin sitruunatäytteen. Täytä tarteletit ja sivele ne hyytelöllä juuri ennen tarjoilua. Hyvää ja käytännöllistä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Piirastaikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 3 rkl vettä
- 1 tl sokeria
Sitruunatäyte
- 2 rkl Maizenaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 3 rkl kuohukermaa
- 250 g mustikoita
- omena- tai mustaherukkahyytelöä
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri. Kauli taikina ja leikkaa siitä 12 seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna niiden seistä jääkaapissa 10 minuuttia ja paista sitten 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sitruunatäyte: Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita Maizena, raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri, maito ja vatkattu muna kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta alhaisella lämmöllä kunnes täyte saostuu. Jäähdytä. Vispaa kerma ja sekoita se varovasti sitruunatäytteeseen.
3. Sulata hyytelö. Täytä taikinakuoret sitruunakermalla ja levitä sen päälle mustikat. Sivele lämpimällä hyytelöllä ja anna sen hyytyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti