Mustikka-sitruunatarteletit

Tartelettien kuoret voi valmistaa etukäteen, samoin sitruunatäytteen. Täytä tarteletit ja sivele ne hyytelöllä juuri ennen tarjoilua. Hyvää ja käytännöllistä!

Ainekset

  • 10 annosta

Piirastaikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl sokeria

Sitruunatäyte

  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 250 g mustikoita
  • omena- tai mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri. Kauli taikina ja leikkaa siitä 12 seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna niiden seistä jääkaapissa 10 minuuttia ja paista sitten 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Sitruunatäyte: Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita Maizena, raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri, maito ja vatkattu muna kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta alhaisella lämmöllä kunnes täyte saostuu. Jäähdytä. Vispaa kerma ja sekoita se varovasti sitruunatäytteeseen.

3. Sulata hyytelö. Täytä taikinakuoret sitruunakermalla ja levitä sen päälle mustikat. Sivele lämpimällä hyytelöllä ja anna sen hyytyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!