Mustikka-sitruunatarteletit
Tartelettien kuoret voi valmistaa etukäteen, samoin sitruunatäytteen. Täytä tarteletit ja sivele ne hyytelöllä juuri ennen tarjoilua. Hyvää ja käytännöllistä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10 annosta
Piirastaikina
- 6 dl vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 3 rkl vettä
- 1 tl sokeria
Sitruunatäyte
- 2 rkl Maizenaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 3 rkl kuohukermaa
- 250 g mustikoita
- omena- tai mustaherukkahyytelöä
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri. Kauli taikina ja leikkaa siitä 12 seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna niiden seistä jääkaapissa 10 minuuttia ja paista sitten 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Sitruunatäyte: Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita Maizena, raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri, maito ja vatkattu muna kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta alhaisella lämmöllä kunnes täyte saostuu. Jäähdytä. Vispaa kerma ja sekoita se varovasti sitruunatäytteeseen.
3. Sulata hyytelö. Täytä taikinakuoret sitruunakermalla ja levitä sen päälle mustikat. Sivele lämpimällä hyytelöllä ja anna sen hyytyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku