Tuulihatut suklaakermalla
Pieniä, herkullisia makupaloja.
20-25 kpl
- 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 3 dl kidesokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja leivo 20-25 pientä tuulihattua. Anna niiden jäähtyä.
2. Vatkaa 2 ½ dl kermasta kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kera. Sekoita loput kermasta kaakaon kanssa, lisää vaahtoon.
3. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa ilman että se palaa, sekoittele puulusikalla. Ota pannu liedeltä, lisää vesi ja sitruunamehu ja viimeistele voinokareella.
4. Penslaa tuulihattujen hatut karamellilla, anna jäähtyä.
5. Täytä pursotinpussi suklaakermalla. Tee leivosten alapuolelle pieni reikä ja täytä tuulihatut kermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"