Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Eestiläinen pasha

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pasha on venäläinen pääsiäisherkku, mutta se on levinnyt kaikkialle Baltiaan ja Suomeenkin, niin että pashaa syödään pääsiäisenä muissakin kuin ortodoksisissa kodeissa ja Venäjällä.

Kymmenelle

  • 1 kg rahkaa
  • 300 g suolatonta voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4-5 rkl mantelirouhetta
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 4 rkl silputtua appelsiinisukaattia
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • appelsiinisukaattia suikaleina

Valmistusohje

1. Sekoita voita ja sokeria isossa kulhossa, kunnes ne ovat sekoittuneet hyvin toisiinsa. Sekoita joukkoon munat, mantelirouhe, vaniljasokeri, sukaatit, suola sekä sitruunankuoriraaste. Kaikki pitää sekoittaa oikein hyvin. Lisää sitten seokseen rahka koko ajan sekoittaen.

2. Vatkaa kerma ja nostele se seokseen. Kaada massa siivilävaatteella vuorattuun lävikköön tai siivilään, jonka alla on kulho tai syvä lautanen. Laita massa valumaan viileään muutamaksi tunniksi, niin että hera valuu pois.

3. Kumoa valunut massa vadille ja koristele se sukaattisuikaleilla. Tarjoa pashaa jälkiruokana tai kahvin kera joko sellaisenaan tai pullan päälle levitettynä.

Tuoreimmat aiheesta

Pasha