Pashalotta

Herkullinen pääsiäinen on pian täällä. Makuja-kokki Krista valmistaa tunnelmaan sopivan leivonnaisen.

Pohja

  • 1 (kaupan) kääretorttu (noin 400 g)

Pashatäyte

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl rusinoita
  • 50 g mantelirouhetta
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 4 dl vispikermaa
  • 8 liivatetta
  • 1 appelsiinin puristettu mehu

Valmistusohje

Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi. Vuoraa irtopohjaisen, leivinpaperoidun kakkuvuoan reunat ja pohja kääretorttuviipaleilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi.

Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sitrusten kuoriraasteet, sitruunamehu, rusinat, mantelit ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.

Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä pieni hetki ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.