Pashalotta
Herkullinen pääsiäinen on pian täällä. Makuja-kokki Krista valmistaa tunnelmaan sopivan leivonnaisen.
Pohja
- 1 (kaupan) kääretorttu (noin 400 g)
Pashatäyte
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl rusinoita
- 50 g mantelirouhetta
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 dl vispikermaa
- 8 liivatetta
- 1 appelsiinin puristettu mehu
Valmistusohje
Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi. Vuoraa irtopohjaisen, leivinpaperoidun kakkuvuoan reunat ja pohja kääretorttuviipaleilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi.
Sekoita maitorahka, tuorejuusto, sitrusten kuoriraasteet, sitruunamehu, rusinat, mantelit ja sokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon.
Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä pieni hetki ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku