Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiininen pääsiäislotta

appelsiininen pääsiäislotta
Appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti.MTV
Julkaistu 22.03.2024 14:05

MTV LIFESTYLE

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron appelsiininen pääsiäislotta valmistuu helposti pääsiäisen jälkiruoaksi.

  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (2 dl) rahkaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 dl hedelmäpaloja (appelsiinia, persikkaa)
  • 1 appelsiini koristeluun (tai enemmän jos teet isoon kulhoon)

Liivatelehtien liuottamiseen

  • 2 rkl vettä

Koristeeksi

  • kermavaahtoa tai hedelmäpaloja

Valmistusohje

  1. Kuori appelsiini ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Laita neljän annosmaljan pohjalle yksi viipale. Pilko loput appelsiinit sekä esimerkiksi persikkaa niin, että saat noin 2 dl hedelmäpaloja. (Jos teet pääsiäislotan isoon kulhoon, tarvitset 2–3 appelsiinia koosta riippuen kulhon vuoraukseen.)
  2. Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdotettuun kermaan maitorahka, sokerit sekä hedelmäpalat.
  4. Kiehauta vesitilkka, puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan koko ajan samalla sekoittaen.
  5. Sekoita liivateseos rahka-kermaseokseen. Kaada seos annoskulhoihin (tai yhteen isoon, appelsiineilla vuorattuun kulhoon). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (tai iso kulho yön yli).
  6. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Anu Heinaro

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen