- Kuori appelsiini ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi. Laita neljän annosmaljan pohjalle yksi viipale. Pilko loput appelsiinit sekä esimerkiksi persikkaa niin, että saat noin 2 dl hedelmäpaloja. (Jos teet pääsiäislotan isoon kulhoon, tarvitset 2–3 appelsiinia koosta riippuen kulhon vuoraukseen.)
- Laita liivatteet likoon kylmään veteen.
- Vaahdota kerma. Sekoita vaahdotettuun kermaan maitorahka, sokerit sekä hedelmäpalat.
- Kiehauta vesitilkka, puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan koko ajan samalla sekoittaen.
- Sekoita liivateseos rahka-kermaseokseen. Kaada seos annoskulhoihin (tai yhteen isoon, appelsiineilla vuorattuun kulhoon). Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti (tai iso kulho yön yli).
- Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele sokerilla maustetulla kermavaahdolla tai hedelmäpaloilla.
Resepti: Anu Heinaro