Juustojuoksutinpannukakku

Matala ja kotoinen versio juustokakusta. Aiemmin tätä tarjoiltiin suurissa maalaisjuhlissa tai jälkiruokana keittopäivällisen yhteydessä. Juustonjuoksutinta saat apteekista.

4-5 hengelle

  • 2 l maitoa
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 10 mantelia jauhettuna
  • 2 karvasmantelia jauhettuna
  • 1,5 rkl juustonjuoksutinta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen uunipelti/pannu. Lämmitä 1,5 litraa maitoa 37-asteiseksi.

2. Vatkaa yhteen munat, sokeri sekä jauho ja ohenna lopulla maidolla. Lisää mantelijauheet. Sekoita joukkoon haalea maito ja viimeiseksi juustonjuoksutin. Kaada seos uunipannuun ja sekoita hyvin. Anna massan seistä 10 minuuttia.

3. Paista uunissa 1 - 1,5 tuntia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoile paloiteltuna marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat