Juustojuoksutinpannukakku
Matala ja kotoinen versio juustokakusta. Aiemmin tätä tarjoiltiin suurissa maalaisjuhlissa tai jälkiruokana keittopäivällisen yhteydessä. Juustonjuoksutinta saat apteekista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4-5 hengelle
- 2 l maitoa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- 10 mantelia jauhettuna
- 2 karvasmantelia jauhettuna
- 1,5 rkl juustonjuoksutinta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele korkeareunainen uunipelti/pannu. Lämmitä 1,5 litraa maitoa 37-asteiseksi.
2. Vatkaa yhteen munat, sokeri sekä jauho ja ohenna lopulla maidolla. Lisää mantelijauheet. Sekoita joukkoon haalea maito ja viimeiseksi juustonjuoksutin. Kaada seos uunipannuun ja sekoita hyvin. Anna massan seistä 10 minuuttia.
3. Paista uunissa 1 - 1,5 tuntia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Tarjoile paloiteltuna marjojen tai hillon sekä kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku