Pienet karamellitarteletit
Mureat ja pienet piiraat on täytetty uskomattoman herkullisella kreemillä. Kannattaa valmistaa kerralla riittävän monta, jotta jokainen saa varmasti omansa! Koristele mantelilastuilla, suklaalla tai kermavaahtonokareella ja hileisillä vadelmilla. Maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 100 g voita
- 1 muna
Karamellitäyte
- 2 dl sokeria
- 1 dl siirappia
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g voita
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, voi ja muna käsin tai tehosekoittimella. Painele taikina pieniin metallivuokiin ja nosta ne hetkeksi pakastimeen, jotta niistä tulee paistettuna erityisen mureita. Paista piiraita 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Sekoita, sokeri, siirappi, kuohukerma, voi ja kaakaojauhe kattilassa ja seosta miedolla lämmöllä 20-45 minuuttia. Pudota pisara täytettä lasilliseen kylmää vettä. Jos täytettä pystyy muotoilemaan, se on valmista.
3. Sekoita vaniljasokeria täytteeseen ja kaada se piirakkavuokaan. Tarjoa heti kun tarteletit ovat jäähtyneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa