Pienet karamellitarteletit

Mureat ja pienet piiraat on täytetty uskomattoman herkullisella kreemillä. Kannattaa valmistaa kerralla riittävän monta, jotta jokainen saa varmasti omansa! Koristele mantelilastuilla, suklaalla tai kermavaahtonokareella ja hileisillä vadelmilla. Maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Ainekset

  • 4 annosta

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 muna

Karamellitäyte

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g voita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, voi ja muna käsin tai tehosekoittimella. Painele taikina pieniin metallivuokiin ja nosta ne hetkeksi pakastimeen, jotta niistä tulee paistettuna erityisen mureita. Paista piiraita 200 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Sekoita, sokeri, siirappi, kuohukerma, voi ja kaakaojauhe kattilassa ja seosta miedolla lämmöllä 20-45 minuuttia. Pudota pisara täytettä lasilliseen kylmää vettä. Jos täytettä pystyy muotoilemaan, se on valmista.

3. Sekoita vaniljasokeria täytteeseen ja kaada se piirakkavuokaan. Tarjoa heti kun tarteletit ovat jäähtyneet.

Parhaat ruokaohjelmat