Friteeratut omenarenkaat sabayonkastikkeella

Friteerattuja hedelmiä tarjoillaan harvoin, mutta tämä on sekä hauska että herkullinen tapa tarjoilla tavallisia omenoita. Hyvänmakuinen päätös päivälliselle.

Ainekset

  • Neljälle

Sabayon

  • 1 dl kidesokeria
  • ¾ dl marsalaviiniä
  • 5 munankeltuaista

Omenarenkaat

  • 2 omenaa
  • öljyä friteeraukseen

Paneeraus

  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl kanelia

Frityyritaikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • ¾ dl maitoa
  • ¾ dl kylmää vettä

Valmistusohje

1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi. Sekoita vehnäjauhot ja kaneli, kääntele viipaleet seoksessa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää maito ja vesi samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Kasta omenapalat frityyritaikinaan ja friteeraa öljyssä kunnes ne ovat kullanruskeita. Valuta talouspaperilla.

2. Sabayon: Sekoita keltuaiset, sokeri ja viini isossa, lämmönkestävässä kulhossa. Kuumenna kattilassa vettä juuri ja juuri kiehuvaksi ja laita kulho kattilan ylle. Kulhon pohja ei saa koskettaa vettä. Vatkaa pallovispilällä kunnes seos on sileää ja kuohuvaa ja on kolminkertaistunut. Vatkaa taukoamatta äläkä anna kulhon lämmetä liikaa, silloin tuloksena on munakokkelia. Lopputuloksen tulee olla kermainen, kalpea ja vaahtomainen.

3. Asettele omenaviipaleet 4 lautaselle ja koristele muutamalla ruokalusikallisella sabayonia. Tarjoile loput sabayonista erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.