Mustikoilla koristeltu kermainen vaahto

Tämä jälkiruoka on joustava, sillä siihen voi lisätä oman maun mukaisen hedelmäyhdistelmän.

4 hengelle

  • 6 isoa munan keltuaista
  • 6 rkl sokeria
  • 0,9 dl Vin Santoa tai Marsala-viiniä
  • 2,5 dl 35% kermaa
  • 1,2 dl tuoreita mustikoita

Valmistusohje

- Asettele munankeltuaiset metalliseen kulhoon. Sekoita sokerin ja Vino Santon tai Marsala-viinin kanssa. Hyvä sääntö on, että jokaista keltuaista kohden tulee yksi ruokalusikallinen jokaista muuta ainesta.

- Laita vesi kiehumaan. Pienennä lämpö ja laita metallikulho veden päälle. Vispaa keltuaissekoitusta käsin 8 minuuttia tai kunnes se on vaaleaa ja kermamaista. Ole tarkkana tai muuten tuloksena on munakokkeli. Aseta kulho syrjään ja anna jäähtyä.

- Vispaa kerma toisessa kulhossa sähkövatkaimella.

- Yhdistä vispattu kerma varovasti keltuaissekoitukseen kumilastalla auttaen. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi tai kunnes vaahto on tarjoiltavaa. Tarjoile laseista ja asettele mustikoita annosten päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.