Filo-paukkukaramellit

Filotaikinaa on helppo täyttää niin suolaisilla kuin makeilla täytteillä. Tässä hauska jälkiruokaversio, joka maistuu lämpimänä kylmän jäätelön kanssa.

Neljälle

  • 1 omena
  • ½ dl rusinoita
  • 50 g pähkinärouhetta
  • 50 g sokeria
  • 1 paketti filotaikinaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi omena ja paista omenapaloja, rusinoita ja pähkinärouhetta voissa.

2. Levitä työlaudalle filoarkkeja, laita ruokalusikallinen täytettä jokaiselle arkille. Penslaa reunat voisulalla ja kääri kiinni kuin paukkukaramellit.

3. Paista nyyttejä 15-20 minuuttia, kunnes filotaikina on kauniinväristä. Tarjoile jäätelön kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.