Filo-paukkukaramellit
Filotaikinaa on helppo täyttää niin suolaisilla kuin makeilla täytteillä. Tässä hauska jälkiruokaversio, joka maistuu lämpimänä kylmän jäätelön kanssa.
Neljälle
- 1 omena
- ½ dl rusinoita
- 50 g pähkinärouhetta
- 50 g sokeria
- 1 paketti filotaikinaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi omena ja paista omenapaloja, rusinoita ja pähkinärouhetta voissa.
2. Levitä työlaudalle filoarkkeja, laita ruokalusikallinen täytettä jokaiselle arkille. Penslaa reunat voisulalla ja kääri kiinni kuin paukkukaramellit.
3. Paista nyyttejä 15-20 minuuttia, kunnes filotaikina on kauniinväristä. Tarjoile jäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"