Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Voitaikinanyytit omenalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä nyytit ovat todella helppoja valmistaa valmiin voitaikinan ansiosta. Tarjoile nyytit haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Neljälle

  • 2 pakastettua voitaikinalevyä
  • 2 isoa omenaa
  • ¾ dl ranskankermaa
  • ¾ dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia ja kaulitse n. 15X15 cm neliöiksi.

2. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita ranskankerman ja sokerin kanssa. Levitä täyte voitaikinalevyille. Kääntele nurkat keskustaa kohti nyytiksi, paina nurkat yhteen peukalon ja etusormen välissä.

3. Aseta nyytit leivinpaperille pellille, penslaa vatkatulla munalla. Paista nyyttejä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Omenat