Voitaikinanyytit omenalla
Nämä nyytit ovat todella helppoja valmistaa valmiin voitaikinan ansiosta. Tarjoile nyytit haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 pakastettua voitaikinalevyä
- 2 isoa omenaa
- ¾ dl ranskankermaa
- ¾ dl tummaa muscovadosokeria
- 1 kananmuna
Tarjoiluun
- jäätelöä tai vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia ja kaulitse n. 15X15 cm neliöiksi.
2. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita ranskankerman ja sokerin kanssa. Levitä täyte voitaikinalevyille. Kääntele nurkat keskustaa kohti nyytiksi, paina nurkat yhteen peukalon ja etusormen välissä.
3. Aseta nyytit leivinpaperille pellille, penslaa vatkatulla munalla. Paista nyyttejä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku