Voitaikinanyytit omenalla

Nämä nyytit ovat todella helppoja valmistaa valmiin voitaikinan ansiosta. Tarjoile nyytit haaleina jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Neljälle

  • 2 pakastettua voitaikinalevyä
  • 2 isoa omenaa
  • ¾ dl ranskankermaa
  • ¾ dl tummaa muscovadosokeria
  • 1 kananmuna

Tarjoiluun

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt, leikkaa ne kahtia ja kaulitse n. 15X15 cm neliöiksi.

2. Kuori ja kuutioi omenat, sekoita ranskankerman ja sokerin kanssa. Levitä täyte voitaikinalevyille. Kääntele nurkat keskustaa kohti nyytiksi, paina nurkat yhteen peukalon ja etusormen välissä.

3. Aseta nyytit leivinpaperille pellille, penslaa vatkatulla munalla. Paista nyyttejä uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!