Banaanijälkiruoka
Julkaistu
Valitse mielipähkinöitäsi tähän jälkiruokaan. Vaniljajäätelö sopii hyvin oheen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
3-4 hengelle
- 3 banaania
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kanelijauhetta
- 50 g pähkinöitä
- 1 dl rusinoita
- 50 g voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Halkaise banaanit pitkittäin ja aseta ne uunivuokaan.
2. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään ja ripottele banaanien päälle. Rouhi pähkinät ja ripottele nekin, kuten myös rusinat banaanien ylle.
3. Höylää kylmästä voista lastuja ylimmäksi. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"