Kumottava omenapiiras
Onnistu omenapiiraan teossa vaivattomasti tänä syksynä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Raaka-aineet
- 1 pkt valmismurotaikinaa
- 3-4 isoa omenaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 10 g voita
- vaahterasiirappia
Valmistusohje
Kuori omenat ja lohko ne. Voitele piirasvuoka ja levitä omenalohkot tasaisesti vuoalle. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tiputtele voinokareita omenoiden päälle ja peitä ohueksi kaulitulla murotaikinalla. Pistele muutamia ilmareikiä taikinan pintaan.
Paista 180-200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes murotaikina on kypsää. Aseta iso lautanen piiraan päälle ja kumoa se pois vuoastaan. Tarjoa lisäksi vaahterasiirappia ja vaniljajätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi