Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut kanafileet ja sinappibearnaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Friteeratut broilerinfileet ovat luksusta. Yhdessä kotitekoisen bearnaisekastikkeen kanssa tämä ei ole todellakaan laihduttajan ruokaa, mutta ah, niin hyvää. Se, joka haluaa vähän pikaisemman version voi ostaa maustaa valmiina ostetun bearnaisen ranskalaisella sinapilla.

Neljälle

  • 4 broilerin fileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 iso muna
  • 1 ½ dl korppujauhoa
  • öljyä friteeraukseen

Sinappibearnaisekastike

  • 150 g voita
  • 3 munankeltuaista
  • 3/4 rkl hienonnettua persiljaa
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tl ranskalaista sinappia
  • ½ dl vettä
  • 2 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 persiljanoksaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 maustemitta kuivattua rakuunaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä uusia perunoita
  • vihreitä papuja

Valmistusohje

1. Paneeraa broilerinfileet ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa. Laita ne hetkeksi jääkaappiin, jotta leivitys tarttuu kunnolla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.

2. Sinappibearnaise: Kiehauta yhdessä vesi, viinietikka, sipuli, persilja ja pippuri pienessä kasarissa ilman kantta. Anna poreilla, kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä. Siivilöi mausteet pois ja kaada takaisin kasariin. Lisää rakuuna. Sulata voi hyvin miedolla lämmöllä ja kirkasta sitten voi eli valuta varovasti toiseen astiaan kirkas rasva päältä ja kaada pois pohjalle jäävä saos. Aseta mausteliemikasari vesihauteeseen ja vatkaa seokseen keltuaiset. Hauduta varoen ja vatkaten, kunnes keltuaiset alkavat saota. Ota kasari liedeltä ja lisää kirkastettu voi varovasti, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta hienonnetulla persiljalla, suolalla, pippurilla ja veitsenkärjellisellä kajennea. Sekoita kastikkeeseen viimeiseksi sinappi.

3. Kuumenna friteerausöljy 190-asteiseksi. Friteeraa siinä leivitetyt broilerifileet kullankeltaisiksi ja valuta ne talouspaperilla. Tarjoa kastike erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee