Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hyydytetyt kananmunat katkaravuin täytetyillä latva-artisokanpohjilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kananmunat hyydytetään keittämällä ne hyvin miedolla lämmöllä ilman kuoria. Tässä reseptissä opit lisäksi tekemään oman Rhode Island -kastikkeesi.

Neljälle

  • 4 suurta latva-artisokanpohjaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa
  • 10 katkarapua
  • 2 paprikaa, valinnainen väri
  • suolaa
  • vapaavalintaisia salaatinlehtiä

Koristeluun

  • 1 purkki punaista Limfjordin kaviaaria tai muuta mätiä

Ranskalainen kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl dijonsinappia

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Sekoita ranskalainen kastike: Ensin suola, pippuri ja etikka, vatkaa sitten mukaan sinappi ja öljy. Marinoi latva-artisokanpohjat kastikkeessa.

2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat vedestä reikäkauhalla ja valuta.

3. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.

4. Sulata katkaravut ja kuivaa ne kevyesti puristelemalla niitä pyyhkeessä. Hienonna ne karkeasti, hienonna paprika, sekoita katkaravut, paprika ja Rhode Island -kastike. Asettele artisokanpohjat salaatinlehtien päälle ja täytä ne katkarapusalaatilla. Asettele päällimmäiseksi haudutetut munat. Kaada päälle hieman Rhode Island -kastiketta ja koristele mielellään Limfjordin kaviaarilla.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty artisokka