Hyydytetyt kananmunat katkaravuin täytetyillä latva-artisokanpohjilla
Kananmunat hyydytetään keittämällä ne hyvin miedolla lämmöllä ilman kuoria. Tässä reseptissä opit lisäksi tekemään oman Rhode Island -kastikkeesi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 suurta latva-artisokanpohjaa
- 4 kananmunaa
- 1 litra vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl etikkaa
- 10 katkarapua
- 2 paprikaa, valinnainen väri
- suolaa
- vapaavalintaisia salaatinlehtiä
Koristeluun
- 1 purkki punaista Limfjordin kaviaaria tai muuta mätiä
Ranskalainen kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl etikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 tl dijonsinappia
Rhode Island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa
Valmistusohje
1. Sekoita ranskalainen kastike: Ensin suola, pippuri ja etikka, vatkaa sitten mukaan sinappi ja öljy. Marinoi latva-artisokanpohjat kastikkeessa.
2. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat vedestä reikäkauhalla ja valuta.
3. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.
4. Sulata katkaravut ja kuivaa ne kevyesti puristelemalla niitä pyyhkeessä. Hienonna ne karkeasti, hienonna paprika, sekoita katkaravut, paprika ja Rhode Island -kastike. Asettele artisokanpohjat salaatinlehtien päälle ja täytä ne katkarapusalaatilla. Asettele päällimmäiseksi haudutetut munat. Kaada päälle hieman Rhode Island -kastiketta ja koristele mielellään Limfjordin kaviaarilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku