Seesampaneroidut kanavartaat:
1 Leikkaa kananrintafileet pitkittäissuunnassa neljäksi yhtä paksuksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Työnnä varrastikut pitkittäin kanasuikaleiden läpi.
2 Vispaa kananmunat ja kaada seos lautaselle. Sekoita seesaminsiemenet ja pankojauho toisella lautasella.
3 Dippaa vartaat kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna pois ja kääntele ne pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Taputtele rouhe kunnolla kanasuikaleiden pintaan.
4 Valitse pannu tai laakea kattila, johon tikut mahtuvat lepäämään. Katko tikut tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se melkein savuaa.
5 Nosta vartaat pannulle ja laske lämpötilaa hiukan. Anna vartaiden tiristä öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin, kullankeltaisen pintavärin.
6 Nosta kypsät kanavartaat talouspaperin päälle. Paperi imee vartaista liian rasvan ja pitää lihan pinnan rapeana.
7 Tarjoile kanavartaat hapanimeläkastikkeen ja limetinlohkojen kera.
Hapanimeläkastike:
1 Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.
2 Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Kuullota chilit ja valkosipulit nopeasti öljyssä.
3 Lisää kasariin tomaattipyree, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Sekoita ja keitä seosta kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.
4 Sekoita maissitärkkelys puoleen desilitraan kylmää vettä. Kaada seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja keitä kastiketta vielä minuutti.