31.1.2014. Tänään maistellaan Hanna Gullichsenin seesampaneroituja kanavartaita!
Ainekset
- 2 kananrintafileetä
- suolaa
- valkopippuria
- 1 dl seesaminsiemeniä
- 1 dl pankojauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 – 1 ½ dl öljyä
- puisia grillitikkuja
Tarjoiluun
- hapanimeläkastiketta
- limettiä
Hapanimeläkastike
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- ½ dl riisiviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
- (suolaa)
- 1 rkl maissitärkkelystä
Valmistusohje
Seesampaneroidut kanavartaat:
1 Leikkaa kananrintafileet pitkittäissuunnassa neljäksi yhtä paksuksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Työnnä varrastikut pitkittäin kanasuikaleiden läpi.
2 Vispaa kananmunat ja kaada seos lautaselle. Sekoita seesaminsiemenet ja pankojauho toisella lautasella.
3 Dippaa vartaat kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna pois ja kääntele ne pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Taputtele rouhe kunnolla kanasuikaleiden pintaan.
4 Valitse pannu tai laakea kattila, johon tikut mahtuvat lepäämään. Katko tikut tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se melkein savuaa.
5 Nosta vartaat pannulle ja laske lämpötilaa hiukan. Anna vartaiden tiristä öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin, kullankeltaisen pintavärin.
6 Nosta kypsät kanavartaat talouspaperin päälle. Paperi imee vartaista liian rasvan ja pitää lihan pinnan rapeana.
7 Tarjoile kanavartaat hapanimeläkastikkeen ja limetinlohkojen kera.
Hapanimeläkastike:
1 Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.
2 Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Kuullota chilit ja valkosipulit nopeasti öljyssä.
3 Lisää kasariin tomaattipyree, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Sekoita ja keitä seosta kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.
4 Sekoita maissitärkkelys puoleen desilitraan kylmää vettä. Kaada seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja keitä kastiketta vielä minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka