Makaroni-kukkakaalipaistos kolmella juustolla
Tämä resepti on kolmella englantilaisella juustolla viritetty oma versioni klassisesta amerikkalaisesta mac and cheese -reseptistä. Kypsä cheddarjuusto lisää voimakkaan maun pohjalle, kun taas murenevat lancashire- ja cheshirejuustot sulavat pehmeäksi, kermaiseksi kastikkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljä annosta
Raaka-aineet
- 300 g kukkakaalin kukintoa
- 300 g kuivattua makaronia
- 60 g voita, lisäksi muutama nokare
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl englantilaista sinappijauhoa
- 6 dl täysmaitoa
- Hyppysellinen cayennepippuria
- Merisuolaa maun mukaan
- 100 g kypsää cheddarjuustoa raastettuna
- 100 g lancashirejuustoa murennettuna
- 100 g cheshirejuustoa murennettuna
- 3 rkl tuoreita vaaleita leivänmuruja
- 1 rkl timjaminlehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna iso kattilallinen reilusti suolattua vettä kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja keitä 4–5 minuuttia, kunnes se on pehmentynyt. Nosta kukkakaali kattilasta reikäkauhalla ja kasta jäävedessä, jotta sen kypsyminen keskeytyy. Valuta hyvin.
2. Kaada makaronit kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä al denteksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta, huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä ja valuta uudestaan. Sekoita makaroni, kukkakaali ja muutama nokare voita isossa kulhossa.
3. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Tee roux kuumentamalla 60 g voita pannulla ja sekoittamalla joukkoon vehnäjauho ja sinappijauhe. Lisää maito vähitellen vatkaten samalla koko ajan pallovispilällä, kunnes seos on tasaista. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi miedolla lämmöllä vatkaten usein, kunnes seos paksunee. Mausta reilusti cayennepippurilla ja merisuolalla (maun mukaan).
4. Sekoita kolme juustoa yhteen ja sekoita juustoseoksesta puolet kastikkeeseen. Sekoita hyvin, kunnes kaikki juusto on sulanut ja kastike on taas tasaista. Lisää makaroni ja kukkakaali kastikkeeseen ja sekoita hyvin, jotta ne saavat kastikepeitteen. Levitä seos isoon gratiinivuokaan.
5. Sekoita yhteen jäljellä oleva juusto, leivänmurut ja timjaminlehdet. Sirottele seos makaroni-kukkakaaliseoksen päälle. Paista noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanväristä ja rapeaa. Tarjoile heti.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku