Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Inkivääripäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jo pelkkä tuoksu houkuttelee.

Kuudelle

  • 6 maukasta päärynää
  • hienonnettuja pähkinöitä

Liemi

  • 3 dl kidesokeria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 2 palaa kokonaista, kuivattua inkivääriä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja hauduta päärynöitä liemessä kunnes ne ovat sopivan pehmeitä.

2. Nosta päärynät liemestä. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on puolet, kaada päärynöiden päälle. Anna jäähtyä.

3. Ripottele päälle hienonnetut pähkinät, tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät