Hillotut päärynät
Julkaistu
Tämä on todellinen vanhanajan jälkiruoka. Parhaiten se sopii sunnuntaipäivällisen päätteeksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- ½ dl puristettua sitruunamehua
Liemi
- 2 dl vettä
- 2 dl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi päärynät. Laita ne veteen sitruunamehun kanssa niin ne eivät tummu.
2. Keitä vesi, sokeri, inkivääri ja vaniljasokeri liemeksi. Lisää päärynänpalat ja keitä hiljalleen 7 minuuttia.
3. Laita päärynät huolellisesti puhdistettuun, kuumaan purkkiin, kaada liemi päälle ja sulje purkki. Kun purkki on jäähtynyt, laita se jääkaappiin maustumaan. Tarjoile päärynät kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku