Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa
Julkaistu
Makean päärynän, suolaisen fetan ja rapsakan dukkah-mausteseoksen liitto on täydellinen tässä helpossa salaatissa. Viimeistele annos appelsiinivinegretillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Dukkah
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 0,5 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- 2 rkl juustokuminaa
Salaatti
- 200 g fetajuustoa
- 4 päärynää (tai persimonia)
- 50 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 4 rkl dukkah-mausteseosta
- 1 ruukku tummalehtistä salaattia
- 1 ruukku minttua
Appelsiinivinegretti
- 3 rkl appelsiinin mehua
- 2 tl raastettua appelsiininkuorta
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
- Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
- Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
- Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
- Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
- Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
- Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku