- Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa.
- Huuhtele persimonit tai päärynät, poista kannat ja paloittele hedelmät sentin levyisiksi kiekoiksi.
- Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa ja anna seoksen hieman ruskistua.
- Paista hedelmiä molemmin puolin noin minuutin ajan.
- Laita dukkah-seos pienelle lautaselle. Pyöräytä kypsät, kuumat hedelmät dukkahissa.
- Revi salaatti tarjoiluastialle, lisää päälle dukkah-hedelmät ja murusta joukkoon fetajuusto. Hienonna mintunlehdet salaatin päälle.
- Sekoita vinegretin ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.
Ohje: Martat, kuva: Petra Tuominen