Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö
Jäätelön valmistaminen on sekä hauskaa että jännittävä puuhaa. Voit tarjota punaviinipäärynöiden kanssa myös valmista vaniljajäätelöä, joka maustetaan kanelilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 päärynää
- 3½ dl punaviiniä
- 1½ dl sokeria
- ½ vaniljatanko
Jäätelö
- 8 munankeltuaista
- 1 litra kahvikermaa
- 200 g sokeria
- 1 kanelitanko
Koristeluun
- jauhettua kanelia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Kanelijäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise kanelitanko ja kiehauta se kermassa. Sekoita kuuma kerma munavaahtoon ja hauduta seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kasta lusikka kastikkeeseen, nosta se pois ja puhalla sen kuperalle puolelle. Jos kastike poimuttuu ja muodostaa ruusumaisen kuvion, se on valmista. Jäähdytä massa vatkaamalla ja kaada kulhoon. Pane kulho vuorokaudeksi pakastimeen ja sekoita välillä. Voit myös pakastaa massan jäätelökoneessa.
2. Punaviinipäärynät: Kuori päärynät ja poista niistä siemenkota. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siitä siemenet. Sekoita punaviini, sokeri ja vaniljansiemenet. Pane päärynät liemeen marinoitumaan tunniksi.
3. Annostele päärynät ja jäätelö ruokalautasille. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia ja koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku