Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

Jäätelön valmistaminen on sekä hauskaa että jännittävä puuhaa. Voit tarjota punaviinipäärynöiden kanssa myös valmista vaniljajäätelöä, joka maustetaan kanelilla.

4 annosta

  • 4 päärynää
  • 3½ dl punaviiniä
  • 1½ dl sokeria
  • ½ vaniljatanko

Jäätelö

  • 8 munankeltuaista
  • 1 litra kahvikermaa
  • 200 g sokeria
  • 1 kanelitanko

Koristeluun

  • jauhettua kanelia
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kanelijäätelö: Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise kanelitanko ja kiehauta se kermassa. Sekoita kuuma kerma munavaahtoon ja hauduta seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Kasta lusikka kastikkeeseen, nosta se pois ja puhalla sen kuperalle puolelle. Jos kastike poimuttuu ja muodostaa ruusumaisen kuvion, se on valmista. Jäähdytä massa vatkaamalla ja kaada kulhoon. Pane kulho vuorokaudeksi pakastimeen ja sekoita välillä. Voit myös pakastaa massan jäätelökoneessa.

2. Punaviinipäärynät: Kuori päärynät ja poista niistä siemenkota. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siitä siemenet. Sekoita punaviini, sokeri ja vaniljansiemenet. Pane päärynät liemeen marinoitumaan tunniksi.

3. Annostele päärynät ja jäätelö ruokalautasille. Ripottele pinnalle jauhettua kanelia ja koristele sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!