Vaniljapäärynät aprikoosikastikkeella

Jotta päärynät eivät tummene, hiero niihin sitruunamehua heti kuorimisen jälkeen, silloin ne säilyttävät hienon, vaalean värinsä. Tarjoile yksinkertaisen aprikoosikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 päärynää à 100 g
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko

Kastike

  • 1 prk aprikooseja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori päärynät, raaputa kannat. Keitä päärynät pehmeiksi vesitilkassa, johon olet lisännyt 1 rkl sokeria sekä halkaistun vaniljatangon. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen tähän kuluu 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.

2. Kastike: Kaada aprikooseista liemi pois ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa lientä saadaksesi halutun paksuuden.

3. Lusikoi kastike päärynöiden ympärille. Koristele hedelmin ja marjoin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!