Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljapäärynät aprikoosikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jotta päärynät eivät tummene, hiero niihin sitruunamehua heti kuorimisen jälkeen, silloin ne säilyttävät hienon, vaalean värinsä. Tarjoile yksinkertaisen aprikoosikastikkeen kera.

Neljälle

  • 4 päärynää à 100 g
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko

Kastike

  • 1 prk aprikooseja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori päärynät, raaputa kannat. Keitä päärynät pehmeiksi vesitilkassa, johon olet lisännyt 1 rkl sokeria sekä halkaistun vaniljatangon. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen tähän kuluu 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.

2. Kastike: Kaada aprikooseista liemi pois ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa lientä saadaksesi halutun paksuuden.

3. Lusikoi kastike päärynöiden ympärille. Koristele hedelmin ja marjoin.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät