Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukassa keitetyt päärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitä mielellään päärynät muutama päivä ennen tarjoilua, niin ne maustuvat kunnolla.

Neljälle

  • 4 kiinteää päärynää
  • 2 ½ dl puolukkamehutiivistettä
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2 tähtianista
  • 4 rkl puolukkasurvosta

Tarjoiluun

  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Kuori päärynät mutta jätä varret paikalleen. Kuumenna puolukkamehutiiviste, vesi ja mausteet niin pienessä kattilassa kuin mahdollista, kunhan päärynät mahtuvat mukaan. Lisää päärynät niin että ne peittyvät liemestä.

2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta päärynöitä kannen alla 20-25 minuuttia. Päärynöiden tulee olla pehmeitä, mutta ei soseisia. Anna niiden jäähtyä puolukkaliemessä.

3. Sekoita 4 rkl lientä puolukkasurvokseen ja kaada se päärynöille ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät