Puolukassa keitetyt päärynät
Keitä mielellään päärynät muutama päivä ennen tarjoilua, niin ne maustuvat kunnolla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- 2 ½ dl puolukkamehutiivistettä
- 2 ½ dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
- 4 rkl puolukkasurvosta
Tarjoiluun
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Kuori päärynät mutta jätä varret paikalleen. Kuumenna puolukkamehutiiviste, vesi ja mausteet niin pienessä kattilassa kuin mahdollista, kunhan päärynät mahtuvat mukaan. Lisää päärynät niin että ne peittyvät liemestä.
2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta päärynöitä kannen alla 20-25 minuuttia. Päärynöiden tulee olla pehmeitä, mutta ei soseisia. Anna niiden jäähtyä puolukkaliemessä.
3. Sekoita 4 rkl lientä puolukkasurvokseen ja kaada se päärynöille ennen tarjoilua. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku