Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gluteeniton suklaakakku

Semper
Julkaistu 04.06.2019 10:50

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte. Tämä on todellinen voittajakakku, jonka päälle tulee sulatettua suklaata, suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.

10–12 palaa

  • 2 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Vähäproteiinista jauhoseosta
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 munaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl kaakaota

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 175°C:een.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 

Sekoita muna ja sokeri. Lisää jauhoseos ja siivilöi kaakaojauhe taikinan joukkoon. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu rasva.

Kaada taikina voideltuun ja kuorrutettuun tai leivinpaperilla vuorattuun irtoreunaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista 25–30 minuuttia.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Semper