Gluteeniton omenakakku
Gluteeniton omenakakku maistuu myös keliaakikoille.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Gluteeniton omenakakku, uunipannullinen
- 2 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 1/2 dl vettä
- 150 juoksevaa margariinia
Täyte
- 3 omenaa lohkoina
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl kanelia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja siihen sekoitettu leivinjauhe, vesi ja juokseva margariini. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (25 x 35 cm) tai piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm).
Leikkaa omena lohkoiksi. Laita muovipussiin sokeria, kanelia ja omenanlohkot. Ravista pussia ja painele maustuneet omenalohkot taikinaan. Ripottele jäljelle jäänyt sokeri-kaneliseos taikinan päälle.
Paista 200 °C:ssa n. 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa