Runeberginmuffinit

Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.

12 kpl

  • 125 g sulatettua voita
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.

Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.

Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.

Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.