Runeberginmuffinit
Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 kpl
- 125 g sulatettua voita
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.
Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.
Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"