Mainos

Gluteeniton omenapiirakka

Semper gluteeniton omenapiirakka_Hellapoliisi
Semper

Mehevä omenapiirakka kuuluu syksyyn. Perinteinen piirakka valmistuu helposti ja nopeasti syksyn sadon ensimmäisistä omenoista.

Pohja

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 4 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita tai margariinia
  • 1 ½ dl maitoa

Pinnalle

  • omenaviipaleita
  • sokeria
  • kanelia

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa viipaleiksi ja levitä piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!