Gluteeniton omenapiirakka
Mehevä omenapiirakka kuuluu syksyyn. Perinteinen piirakka valmistuu helposti ja nopeasti syksyn sadon ensimmäisistä omenoista.
Pohja
- 4 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
- 2 tl leivinjauhetta
- 100 g sulatettua voita tai margariinia
- 1 ½ dl maitoa
Pinnalle
- omenaviipaleita
- sokeria
- kanelia
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi ja maito sekoittaen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Pese omenat ja poista siemenkota. Leikkaa viipaleiksi ja levitä piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 °C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi vaahdotettua vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"