Hellapoliisin Daim-torttu
6.2.2015. Mantelinen Daim-torttu on mehevä kahvipöydän herkku. Kostuta halutessasi kevyesti esimerkiksi maitokahvilla.
12-14 annosta
Pohja
- 4 munaa
- 4 dl fariinisokeria
- 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhetta
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 ½ dl maitoa
Vuokaan
- juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
- 1 dl mantelijauhetta
Täyte
- 400 g säilykepäärynää valutettuna
- 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
- 3-3 ½ dl maitoa
Pinnalle
- 100 g Daim-suklaapatukkaa
- ½ dl kuohukermaa
Koristeluun
- 50 g Daim-suklaapatukkaa
Valmistusohje
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää juokseva margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito käännellen.
Voitele halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka ja jauhota mantelijauheella. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 30-40 minuuttia. Kokeile tortun kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on torttu valmis.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Jäähdytä. Leikkaa torttu kahteen tai kolmeen osaan. Valuta säilykepäärynät ja leikkaa suikaleiksi tai kuutioiksi.Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen jähmettyä.Levitä vaniljakreemi torttulevyjen väliin. Ripottele kreemin pinnalle päärynäpalat.
Kokoa kerrokset kakuksi ja valmista kuorrutus.
Paloittele Daim -suklaapatukat kattilaan ja lisää joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä kuorrute tortun pinnalle. Paloittele suklaapatukka ja ripottele tortun pinnalle. Tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa