Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On todellakin mahdollista tehdä iso ja komea kakku ilman kermaa ja voita. Ja hyvääkin vielä!

8-10 palaa

  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • maidotonta margariinia ja vehnäjauhoa

Sitruskuorrute

  • 1 sitruuna
  • 1 appelsiini
  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 50 g maidotonta margariinia
  • 1 dl kevyttä appelsiinimarmeladia

Koristeeksi

  • punaisia viinimarjoja

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele vuoka ja leivitä vehnäjauholla. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita yhteen kaakaojauhe, vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 50-60 minuuttia. Kun kakku alkaa irrota vuoan reunoilta ja on kuiva keskeltä (kokeile tikulla), se on valmis. Anna kakun tasaantua 5 minuuttia vuoassa ennen kuin kumoat sen.

2. Sitruskuorrutus: Pese appelsiini ja sitruuna kunnolla. Raasta kummastakin kuori ja purista mehu molemmista. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri yhteen, lisää mehut ja kuoriraasteet. Aseta kulho vesihauteeseen kattilan päälle, jonka pohjalla on vähän hiljaa poreilevaa vettä. Vatkaa ja sekoita, kunnes kuorrutus paksunee. Nosta kulho pois vesihauteesta ja sekoita siihen kylmä margariini. Anna kuorrutuksen jäähtyä.

3. Halkaise kakku kahdeksi pohjaksi. Levitä ohut kerros appelsiinimarmeladia yhdelle pohjalle ja nosta toinen sen päälle. Peitä jäähtyneellä sitruskuorrutuksella koko kakku. Koristele punaisilla viinimarjoilla. Vinkki: Saat kakusta toisenmakuisen, kun vaihdat appelsiinimarmeladin soseutettuihin vadelmiin ja banaaniin. Viinimarjat voit vaihtaa puolukoihin.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku