Britakakku – se kesän paras kakku!
Britakakku tai britatorttu on tyylikäs tarjottava kesäjuhlissa tai muuten vaan kahvin kanssa nautittuna. Mansikkabrita on klassikko, mutta voit käyttää erilaisia marjoja vaihdellen.
Britakakku
- 150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 4 munankeltuaista
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 50 g mantelirouhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl kermaa tai maitoa
Marenki
- 4 munanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 1-2 tl vaniljasokeria
Väliin ja pinnalle
- n. 1 l tuoreita marjoja
- (tomusokeria)
Valmistusohje
Valmistusaika: 60 min
Annoksia: noin 12 annosta
Britakakku valmistuu näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
- Paista 175 - 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
- Leikkaa torttulevy kahteen tai neljään osaan ja levitä muille levyille täytettä ja marjoja, mutta jätä päällimmäinen osa täyttämättä. Laita kerroksittain tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa