Valmistusaika: 60 min
Annoksia: noin 12 annosta
Britakakku valmistuu näin:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma tai maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta vaniljasokerilla. Levitä marenki torttulevyn pinnalle.
- Paista 175 - 200 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista täyte. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
- Leikkaa torttulevy kahteen tai neljään osaan ja levitä muille levyille täytettä ja marjoja, mutta jätä päällimmäinen osa täyttämättä. Laita kerroksittain tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla marjoilla ja siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.