Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sillilaatikkohoukutus

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Erilaiset laatikkoruoat ovat kiitollisia niin valmistaa kuin tarjota. Tämänkin voi hyvin tehdä etukäteen paistamista vaille valmiiksi. Panet vain pariksikymmeneksi minuutiksi uuniin juuri ennen tarjoilua.

6-8 hengelle

  • 5-6 keitettyä perunaa siivuina
  • 1 iso sipuli siivuina
  • 125 g silliä tillikastikkeessa
  • 2 dl kahvikermaa
  • 3 rkl makeaa sinappia
  • 1 muna
  • pippuria
  • korppujauhoa
  • 1 nippu tilliä silputtuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet perunaviipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä sitten sipuliviipaleet ja sillipalat ja päällimmäiseksi loput perunat.

2. Vatkaa yhteen muna, kerma, sinappi sekä rippunen pippuria ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja puolet tillisilpusta. Tähän asti ruoan voi esivalmistaa.

3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Sirota pinnalle loput tillit ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Sillilaatikko