Sillilaatikkohoukutus
Erilaiset laatikkoruoat ovat kiitollisia niin valmistaa kuin tarjota. Tämänkin voi hyvin tehdä etukäteen paistamista vaille valmiiksi. Panet vain pariksikymmeneksi minuutiksi uuniin juuri ennen tarjoilua.
6-8 hengelle
- 5-6 keitettyä perunaa siivuina
- 1 iso sipuli siivuina
- 125 g silliä tillikastikkeessa
- 2 dl kahvikermaa
- 3 rkl makeaa sinappia
- 1 muna
- pippuria
- korppujauhoa
- 1 nippu tilliä silputtuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita puolet perunaviipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Levitä sitten sipuliviipaleet ja sillipalat ja päällimmäiseksi loput perunat.
2. Vatkaa yhteen muna, kerma, sinappi sekä rippunen pippuria ja kaada vuokaan perunoiden päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoa ja puolet tillisilpusta. Tähän asti ruoan voi esivalmistaa.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Sirota pinnalle loput tillit ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka