Gretan pihvi
Gretan pihvi on muunnelma ruotsalaisklassikosta Rydbergin pihvistä. Se maustetaan ranskalaisella sinapilla ja tarjoillaan maukkaan kastikkeen ja raakapaistettujen perunakuutioiden kanssa.
Neljälle
- 500 g pihvilihaa (esim. naudan sisäpaisti, ulkofilee)
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 1 sipuli
- 4 raakaa munankeltuaista
- 3 rkl ranskalaista sinappia
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 nippu persiljaa
Kastike
- 2 rkl vehnäjauhoa
- ½ dl kylmää vettä
- 3 ½ dl lihalientä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Älä laita pannulle liikaa perunaa kerralla, vaan paista mieluummin erissä. Suolaa ja pippuroi.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi liha. Sekoita lihakuutiot ja sipulisilppua munankeltuaisten ja sinapin kanssa. Kuumenna iso paistinpannu ja ruskista voi kullanruskeaksi, lisää perunaseos ja paista kovalla lämmöllä. Suolaa ja pippuroi. Ravistele seos pannun toiselle syrjälle, kun se alkaa hyytyä, muotoile kääröksi, käännä ja paista toinenkin puoli.
3. Hienonna persilja. Vatkaa yhteen vehnäjauho, vesi ja lihaliemi kulhossa, kaada seos kasariin ja kiehauta. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hiljaa miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Aseta perunakuutiot ja lihakuutiot omiksi ryhmikseen lämpimälle tarjoiluvadille ja tarjoile kastikkeen ja persiljasilpun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka