Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannupihvit sipuliliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässäpä reilua kotiruokaa! Ruskean kastikkeen vaihtoehdoksi tarjoamme keveämmän sipuliliemen. Puolukka ja suolakurkut ovat tämän ruokalajin perinteisiä seuralaisia.

4 annosta

  • 400 naudan jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 3 sipulia
  • 40 g voita
  • 4 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • suolakurkkua
  • puolukkahilloa
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Sekoita kerma ja maito. Vatkaa kananmuna kermamaitoon. Lisää korppujauhot ja anna turvota ainakin 10-15 minuutin ajan. Sekoita jauheliha kermamaito-korppujauheseokseen, niin että syntyy kiinteä taikina. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla. Muodosta taikinasta pyöreitä, sentin paksuisia pihvejä.

2. Kuori ja viipaloi sipuli. Ruskista viipaleet hitaasti paistinpannussa voissa sekoittaen, kunnes sipuli on kullanvärinen. Pane sipulit kattilaan, kaada päälle lihaliemi ja keitä kokoon. Pidä lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.

3. Paista pihvit kullanruskeiksi voissa muutama kerrallaan. Pidä pihvit lämpiminä tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Silppua päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi