Possunfileetä ja pikkusipuleita padassa

Toisinaan tekee mieli pataruokaa, mutta aika ei oikein riittäisi pitkiin keittoaikoihin. Oikoteitäkin on käytettävissä: osta lihaa, jolla on lyhyt kypsytysaika ja keitä erikseen hyvä kastike, jonka kaadat lihan päälle. Voilà! – pataruoka on valmista hetkessä. Keitetty riisi, pasta tai perunat sopivat oheen maun mukaan.

Neljälle

  • 800 g sian sisäfileetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 pikkusipulia
  • voita paistamiseen

Currykastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl currya
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa

Koristeluun

  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori pikkusipulit ja ryöppää ne nopeasti kevyesti suolatussa vedessä. Siisti sisäfilee ja leikkaa se tasakokoisiksi viipaleiksi. Mausta siivut suolalla ja pippurilla. Ruskista palat voissa, samoin pikkusipulit. Siirrä sekä lihat että sipulit pataan.

2. Kuullota currya voissa kasarissa. Ripota vehnäjauho mukaan vähäksi aikaa, nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon lihaliemi vähän kerrallaan. Nosta takaisin liedelle, lisää kerma ja anna kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia. Hienonna persilja.

3. Kaada kastike lihojen ja sipulien päälle pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ihan hiljaa 15 minuuttia. Sirottele padan pinnalle persiljasilppua tarjolle tuotaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.