Raakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi

Raakalihapihvi vaatii kaikkein hienointa jauhelihaa. Alkuperäisreseptissä raakapihvi raaputetaan itse terävällä veitsellä hienosta naudanfileestä. Jos saat kaupastasi laadukasta, vastajauhettua naudanlihaa, siitäkin tämä ruoka syntyy.

Neljälle

  • 400-500 g naudanjauhelihaa (paistia)
  • 1 suuri sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kg perunoita
  • öljyä paistamiseen
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Persiljavoi

  • 80 g voita
  • ½ nippua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl worchestershire-kastiketta

Valmistusohje

1. Sulata 1/3 voista. Miksaa se ja persilja sileäksi koneella. (Voit hakata persiljan myös käsin ja sekoittaa hyvin voisulaan) Vatkaa loppu huoneenlämpöinen voi seokseen. Mausta suolalla ja worchestershire-kastikkeella. Muotoile persiljavoista pötkö, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.

2. Kuori perunat, huuhtele ne kylmässä vedessä ja viipaloi. Kuivaa viipaleet. Paista perunasiivuja öljyssä 15-20 minuuttia. Käytä kahta pannua tai paista erissä, ettei pannulla ole liikaa perunaa yhtäaikaa. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

3. Raasta sipuli hienoksi ja sekoita raaste sekä suola ja pippuri jauhelihaan. Muotoile neljä pihviä. Laita voinokare kuumalle pannulle ja anna ruskistua. Paahda pihvit nopeasti hyvin kuumassa pannussa korkeintaan puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile persiljavoin ja perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.