Raakapaistetut pihvit ja perunat sekä persiljavoi
Raakalihapihvi vaatii kaikkein hienointa jauhelihaa. Alkuperäisreseptissä raakapihvi raaputetaan itse terävällä veitsellä hienosta naudanfileestä. Jos saat kaupastasi laadukasta, vastajauhettua naudanlihaa, siitäkin tämä ruoka syntyy.
Neljälle
- 400-500 g naudanjauhelihaa (paistia)
- 1 suuri sipuli
- suolaa ja pippuria
- 1 kg perunoita
- öljyä paistamiseen
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja valkopippuria
Persiljavoi
- 80 g voita
- ½ nippua persiljaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl worchestershire-kastiketta
Valmistusohje
1. Sulata 1/3 voista. Miksaa se ja persilja sileäksi koneella. (Voit hakata persiljan myös käsin ja sekoittaa hyvin voisulaan) Vatkaa loppu huoneenlämpöinen voi seokseen. Mausta suolalla ja worchestershire-kastikkeella. Muotoile persiljavoista pötkö, kääri se tuorekelmuun ja pidä jääkaapissa tarjoiluun asti.
2. Kuori perunat, huuhtele ne kylmässä vedessä ja viipaloi. Kuivaa viipaleet. Paista perunasiivuja öljyssä 15-20 minuuttia. Käytä kahta pannua tai paista erissä, ettei pannulla ole liikaa perunaa yhtäaikaa. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Raasta sipuli hienoksi ja sekoita raaste sekä suola ja pippuri jauhelihaan. Muotoile neljä pihviä. Laita voinokare kuumalle pannulle ja anna ruskistua. Paahda pihvit nopeasti hyvin kuumassa pannussa korkeintaan puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile persiljavoin ja perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka