Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Porsaanulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Tässä ohjeessa liha saa seurakseen aromikkaan punaviinikastikkeen ja vastakeitetyn pastan.

4 annosta

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta pastaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Liha: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla kauttaaltaan ja nosta voideltuun uuninkestävään vuokaan. Jatka kypsentämistä uunissa noin tunti, kunnes liha sisälämpötila on 80 astetta. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja jätä vetäytymän 10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota sipuli voissa, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta suuruskattila takaisin levylle ja kaada kattilaan lihaliemi ja viini vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi valmis kastike.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa liha pastan ja kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee