Kokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen kera

Porsaanulkofilee on kyljysrivi, josta on poistettu luut. Tässä ohjeessa liha saa seurakseen aromikkaan punaviinikastikkeen ja vastakeitetyn pastan.

4 annosta

  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • 4 annosta pastaa

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2½ dl lihalientä
  • 2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Liha: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista filee paistinpannulla kauttaaltaan ja nosta voideltuun uuninkestävään vuokaan. Jatka kypsentämistä uunissa noin tunti, kunnes liha sisälämpötila on 80 astetta. Ota liha uunista, kääri alumiinifolioon ja jätä vetäytymän 10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota sipuli voissa, älä ruskista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta viini ja lihaliemi toisessa kattilassa. Nosta suuruskattila takaisin levylle ja kaada kattilaan lihaliemi ja viini vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoita välillä. Siivilöi valmis kastike.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa liha pastan ja kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.