Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Haalea parsakaali-tomaattisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kaunis salaatti on supernopea tehdä. Avain onnistumiseen on se, että parsakaalia paistaessasi et paljon sekoittele – silloin öljy pysyy kuumana ja pystyy paistamaan parsakaalinnuput.

Neljälle

  • 12 terttukirsikkatomaattia
  • 7 dl tuoreita parsakaalinuppuja
  • 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja halkaise tomaatit. Laita ne vadille ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä oikein kuumaksi. Laita parsakaalinuput pannulle ja anna niiden paistua sekoittamatta minuutti. Sekoita kerran ja paista vielä 2-3 minuuttia. Suolaa hyvin.

3. Nosta parsakaalit samalle vadille tomaattien kanssa. Tiputtele päälle balsamicoa ja loput oliiviöljystä ja kääntele varovasti.

4. Vinkki: Jos aiot ottaa salaatin mukaan retkelle, jaa tomaatit ja parsakaalit neljälle alumiinifolioarkille, tiputa päälle öljyä ja taita paketiksi. Lämmitä paketit lievästi grillissä ennen tarjoilua. Avaa paketit ja tiputa hieman balsamicoa vihanneksille.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattisalaatti