Tomaattisalaattia ja ruohosipulikastiketta
Tähän klassiseen alkuruokaan ei kyllästy koskaan. Kun tomaatit ovat kesän kypsyttämiä ja sipuli parhaimmillaan, tätä salaattia voi syödä vaikka päivittäin. Vaihtelua saat kokeilemalla kastikkeessa erilaisia mausteyrttejä - basilika on aina yhtä hyvä valinta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 kypsää, kiinteää tomaattia
- kauden salaattia
- 1 nippu ruohosipulia tai basilikaa
- 1-2 sipulia
- 1½ rkl punaviinietikkaa
- 1½ rkl vettä
- ½ tl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikka, vesi, suola ja valkopippuri tehosekoittimen suurimmalla teholla kastikkeeksi, anna koneen käydä 20 sekuntia. Kaada joukkoon öljy ja jatka sekoittamista vielä muutama sekunti.
2. Huuhtele salaatti ja tomaatti. Kuori sipulit. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille.
3. Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet salaattipedille. Annostele kastike juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle vielä leikattua ruohosipulia tai basilikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku