Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattisalaatti ja parmesaanilastut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydennä tomaattisalaatti rapeilla parmesaanilastuilla.

4 annosta

  • 8 tomaattia
  • 8 basilikanlehteä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • suolaa
  • 220 g parmesaanijuustoa
  • 100 g salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Parmesaanilastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan noin 5 cm ympyrää. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele jokaiseen ympyrään noin kaksi teelusikallista juustoa. Tasoita ja paista uunin alatasolla 4-5 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperilta.

2. Tomaattisalaatti: Viipaloi tomaatit. Hienonna punasipuli ja basilika ja ripottele tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele päälle suolaa ja valele oliiviöljyllä.

3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Lusikoi päälle tomaattisalaatti ja koristele parmesaanilastuilla.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattisalaatti