Tomaattisalaatti ja parmesaanilastut
Täydennä tomaattisalaatti rapeilla parmesaanilastuilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 8 tomaattia
- 8 basilikanlehteä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- suolaa
- 220 g parmesaanijuustoa
- 100 g salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Parmesaanilastut: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kahdeksan halkaisijaltaan noin 5 cm ympyrää. Raasta parmesaanijuusto ja ripottele jokaiseen ympyrään noin kaksi teelusikallista juustoa. Tasoita ja paista uunin alatasolla 4-5 minuuttia. Anna lastujen jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperilta.
2. Tomaattisalaatti: Viipaloi tomaatit. Hienonna punasipuli ja basilika ja ripottele tomaattiviipaleiden päälle. Ripottele päälle suolaa ja valele oliiviöljyllä.
3. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle. Lusikoi päälle tomaattisalaatti ja koristele parmesaanilastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku