Kreikkalainen salaatti anjovisfileiden kera

Oletko kokeillut kreikkalaista salaattia anjovisfileiden kera? Se sopii mainiosti kuumaan kesäpäivään, sekä anjovikset että feta tuovat sopivasti suolaisuutta – jolloin vierelle sopii paljon viilentävää juomaa.

Kuudelle

  • 3 tomaattia
  • 1 kuorittu lavakurkku
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 iso punasipuli
  • 3 anjovisfileetä
  • 20 mustaa oliivia
  • 300 g fetajuustoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa
  • roomansalaattia
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa kurkku pituussuuntaan, koverra siemenet ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Säästä puolet sipulista koristeluun. Viipaloi tomaatit.

2. Hienonna anjovisfileet karkeasti. Sekoita paprika, kurkku, puolet sipulista, salaatti ja anjovikset.

3. Asettele salaatti isolle vadille. Mausta öljyllä, oreganolla ja suolalla. Murusta lopuksi päälle fetajuusto ja koristele oliiveilla. Asettele tomaattiviipaleet ja punasipuli ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.