Kreikkalainen salaatti anjovisfileiden kera
Oletko kokeillut kreikkalaista salaattia anjovisfileiden kera? Se sopii mainiosti kuumaan kesäpäivään, sekä anjovikset että feta tuovat sopivasti suolaisuutta – jolloin vierelle sopii paljon viilentävää juomaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 3 tomaattia
- 1 kuorittu lavakurkku
- 2 vihreää paprikaa
- 1 iso punasipuli
- 3 anjovisfileetä
- 20 mustaa oliivia
- 300 g fetajuustoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl kuivattua tai tuoretta oreganoa
- roomansalaattia
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa kurkku pituussuuntaan, koverra siemenet ja leikkaa kurkku puolikuiksi. Leikkaa paprikat ja sipuli ohuiksi renkaiksi. Säästä puolet sipulista koristeluun. Viipaloi tomaatit.
2. Hienonna anjovisfileet karkeasti. Sekoita paprika, kurkku, puolet sipulista, salaatti ja anjovikset.
3. Asettele salaatti isolle vadille. Mausta öljyllä, oreganolla ja suolalla. Murusta lopuksi päälle fetajuusto ja koristele oliiveilla. Asettele tomaattiviipaleet ja punasipuli ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka