Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia
Jäävuorisalaatti syödään usein sellaisenaan, ilman valmistusta. Kokeile keittää salaatti – se maistuu hieman parsalta. Rapeaksi paistetun pekonin kanssa siitä tulee raikas ja hieno ruoka, kun olet sopivan nälkäinen. Valuta salaattilohkot kunnolla ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 isoa kerää jäävuorisalaattia
- 200 g viipaloitua pekonia
- 100 g voita
- 1 ½ l vettä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista salaatinkerät ja jaa kumpikin kerä 4 osaan. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi keskilämpöisellä pannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Sulata voi.
2. Kuumenna vesi, suola ja hieman voita kiehuvaksi. Laita salaatit kiehuvaan veteen ja keitä n. 3 minuuttia.
3. Nosta salaatit kattilasta reikäkauhalla, valuta ja asettele lämpimille lautasille. Ripottele päälle rapeaa pekonia, tarjoile lämpimän voisulan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka