Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jäävuorisalaatti syödään usein sellaisenaan, ilman valmistusta. Kokeile keittää salaatti – se maistuu hieman parsalta. Rapeaksi paistetun pekonin kanssa siitä tulee raikas ja hieno ruoka, kun olet sopivan nälkäinen. Valuta salaattilohkot kunnolla ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 2 isoa kerää jäävuorisalaattia
  • 200 g viipaloitua pekonia
  • 100 g voita
  • 1 ½ l vettä
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista salaatinkerät ja jaa kumpikin kerä 4 osaan. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi keskilämpöisellä pannulla omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Sulata voi.

2. Kuumenna vesi, suola ja hieman voita kiehuvaksi. Laita salaatit kiehuvaan veteen ja keitä n. 3 minuuttia.

3. Nosta salaatit kattilasta reikäkauhalla, valuta ja asettele lämpimille lautasille. Ripottele päälle rapeaa pekonia, tarjoile lämpimän voisulan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti