Grillattua paprikaa viinietikkakastikkeessa
Jos kerran olet kokeillut grillata paprikaa kokonaisena, on olemassa riski, ettet enää halua valmistaa paprikaa millään muulla tavalla. Tämä on todellinen herkkupala!
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
Neljälle
- 4 punaista paprikaa
- 2 tl oliiviöljyä
Viinietikkakastike
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 hopeasipuli
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita viinietikka, öljy, suola ja pippuri kastikkeeseen. Kuori ja hienonna hopeasipuli ja lisää kastikkeeseen.
2. Penslaa paprikat oliiviöljyllä ja laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Peitä foliolla ja laita uuniin n. 20 minuutiksi.
3. Ota vuoka uunista, poista folio ja kaada viinietikkakastike paprikoille. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku